top of page

Welkom Marie! 

Nieuw in het team: Marie Deloof

Tijdens de musical- & dansstage te Genk zullen wij een nieuw lid in ons docententeam verwelkomen. 

Marie Deloof, een topballerina en -danseres uit Deerlijk! 

Dit is haar verhaal: 

"Als klein kindje danste ik altijd al rond in huis. Toen ik vijf jaar was ben ik begonnen met dansen en deed ik één keer in de week ballet. Dit vond ik super leuk en ik wou al snel meer. Toen ik tien jaar was begon ik met een pre-professionele opleiding in mijn dansschool in Deerlijk (West-Vlaanderen). We waren met een groepje van vier en dansten zes dagen in de week. Dit was vooral ballet maar ook jazz, modern en tap. Door de jaren heen bleef mijn passie voor dans verder groeien. Ik ging vaak voor wedstrijden naar Parijs, Praag en New York. Ook deed ik sinds mijn elfde vaak stages in het buitenland zoals in de Royal Ballet School in Londen en de balletschool in Berlijn. Het was wel duidelijk dat het mijn droom was om later een professionele danseres te worden. Toen ik 15 was deed ik auditie bij het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ik werd aangenomen en deed daar mijn vijfde en zesde middelbaar.

Daar ontwikkelde ik verder in de verschillende dansstijlen. Dit was een super leuke tijd maar ook confronterend. Ik heb de keuze gemaakt om nog steeds verder te dansen en te lesgeven, maar ik heb beslist om geen professionele danser te worden.

Natuurlijk blijf ik wel dansen, maar meer als een hobby en studeer ik daarnaast nog verder. 

 

Ik ben super blij dat ik deel mag uitmaken van het Stars on Stage team en kan ik niet wachten om mijn passie en danservaring met anderen te delen!"

Benieuwd om haar te ontmoeten en les van haar te krijgen? Dat kan! 

Schrijf je dan in voor onze zomerstage te Genk! 

bottom of page